Ladies and gentlemen... we got him.

Door: Robert

Blijf op de hoogte en volg Robert

09 September 2011 | Hongarije, Boedapest

En met 'we got him', bedoel ik 'I' got him. En met 'him' bedoel ik 'een flinke jaap in mijn voorhoofd'. Maak je geen zorgen, ik heb niet gevochten, ik heb niet met messen zitten spelen, ik heb niet geprobeerd om salto's uit het raam te maken op vier hoog... ik heb gisteravond gewoon iets te enthousiast een deur opengemaakt toen ik na een feestje even mijn jas wilde wegleggen. Voor de liefhebbers zal ik er zo nog een foto van plaatsen!

Gistermiddag besloot ik om van mijn tijdelijke résidence maar eens een thuis te maken door douche- en scheergel aan te schaffen en een voorraadje drinkwater aan te leggen. Ik heb voor de goeie orde ook maar even een toilettasje aangeschaft met een ontzettend mannelijk roze-en-zwarte-blokjespatroon. Het zijn kleine dingen, maar een mens voelt zich er toch al ietsjes meer door thuis. En het is natuurlijk praktisch om al je spullen bij elkaar te hebben op één overzichtelijke plek.

Tegen de avond hadden we een 'picknick' (zonder eten!!) en aansluitend feest met alle andere Erasmus-studenten. Dit vond plaats op het Margrit-sziget, een heel mooi eilandje tussen Buda en Pest in. (Boedapest bestaat uit twee verschillende gedeeltes. Ik woon zelf in Pest.)
Na wat leuke namenspelletjes gingen we snel op weg naar de club, want vóór 21u waren de cocktails nog voor halve prijs. De helft van de groep ging eerst nog even wat eten, en daarna renden we de club in om gauw nog twee cocktails de man te bestellen. Aan de bar keek ik gauw de lijst met cocktails door en bestelde twee Blue Hawaiis. De keuze was niet heel moeilijk, want Blue Hawaii is een van mijn favoriete Elvis-CD's. Luister maar eens:

Lekker he? Zo smaakte de cocktail dus ook!
Je krijgt hier in Boedapest overigens een fantastische deal wat bier betreft. In de club waar we waren kreeg je een biertje voor 300 HUF, wat ruwweg vertaalt in €1,10. En dan krijg je dus ook nog eens een fikse brede beker! Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren.

Wat zeg je, ik ben over bier aan het schrijven, is het komkommertijd? Dat valt wel mee hoor! Maar dit zijn ook de belangrijke zaken van het leven. Uiteindelijk liep ik nog even met een andere studente mee die in het 'gevaarlijke' gedeelte van mijn straat woont en stootte ik mijn hoofd aardig hard tegen een deur aan.

Een schetsje uit het leven in Boedapest. Tot de volgende keer!

• 09 September 2011 - 09:26

De Moeder:

maak mich gen zurg huur, duit ut pien.
    op zich velt ut wal mei um te zeen.
    de wets ut he, drank maakt meer.......
    hebsse ut veerder wal naor diene zin?

• 11 September 2011 - 08:09

Damaris:

Heb je de Jaap ook n naam gegeven?

• 12 September 2011 - 08:36

Maaike:

Nice Robert!
    Klink allemaal erg goed daar :) Behalve dan die enorme snee in je voorhoofd.
    Geniet ervan zou ik zeggen!
    xxx